Midden

Nederland

Het operationeel resultaat was iets beter dan het jaar ervoor. Gedurende het jaar zijn 15 nieuwe contracten gesloten die, in aanvulling op de vele exploitatiecontracten die we in Nederland al hebben, een toename betekenen van het aantal leaseovereenkomsten. Q-Park Nederland heeft haar operationele kostenstructuur geanalyseerd en er is een aanzienlijke kostenreductie gerealiseerd door nieuwe afspraken te maken over huurcontracten van de kantoorpanden.

Steeds meer klanten weten Q-Park ook online te vinden. Het gebruik van de Q-Park app steeg met meer dan 25 procent. De invoering van de EMV-software voor het gebruik van betaalkaarten werd breder ingezet. Hierdoor kunnen meer klanten gemakkelijker in- en uitrijden met hun eigen bankpas.

Duitsland

Duitsland sloot het jaar af met goede resultaten en een hoger operationeel resultaat dan in 2013. Er is een overeenkomst gesloten met een ziekenhuisproject in Bad Berka. De Rathausgalerie in Hagen werd geopend. Leasecontracten in Darmstadt en Offenbach zijn vernieuwd en geoptimaliseerd. Düsseldorf had de primeur in SMS-parkeren: klanten kunnen betalen via SMS, zowel op straat als in parkeergarages. De effecten van Operations 2.0 zijn duidelijk zichtbaar, zowel in de organisatie als in de resultaten. Er zijn meer multifunctionele teams ingezet, wat leidt tot lagere kosten.